Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium



< vissza

Pénz7

2024-05-01 16:07:36

Jubileumi, tizedik alkalommal került sor a Pénz7 - Pénzügyi és vállalkozói témahét eseményeire, amire az ország ezernél is több iskolájában mintegy húszezer diák bevonásával kerül sor. Kollégiumunk az indulása óta minden évben bekapcsolódott a különféle programokba, önkéntesként nívós szakemberek tartottak előadásokat, workshop-foglalkozásokat, különféle tőzsdeszimulációs játékokat próbálhattunk ki.

Idén neves gazdasági vezetőkhöz lehetett szerencsénk, akik kifejezetten jó előadónak is bizonyultak. Kedden Besnyő Márton, a Netrisk Magyarország Kft. online biztosításközvetítő ügyvezető igazgatója volt vendégünk. Számos konkrét példán keresztül hozta hozzánk közelebb a biztosítások kissé távoli világát. Kitért az online kereskedelem, a mesterséges intelligencia használatának határaira is, illetve az adathalászat, internetes csalások kérdéseit is érintette, ami kifejezetten elnyerte a közönség tetszését. Aki jól figyelt, az betekintést nyerhetett egy dinamikus környezetben működő nagy cég jövőképébe is.

Szerdán Szabó László, az OTP kecskeméti fiókjának igazgatója látogatott hozzánk, aki végigvezette a közönséget a bankszámlák, a bankkártyák legfontosabb, az általános pénzügyi műveltséghez tartozó jellemzőin - mindezt hétköznapi, a diákokhoz közelálló nyelven sikerült bemutatnia. Az internetes csalások sajnos itt is megkerülhetetlenek voltak, ezek kiküszöbölésére is számos jótanácsot kaphattunk.

Harmadik előadónkat fogadhattuk március 21-én, Szelényi Viktort Budapestről, aki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt-től érkezett. Az üzletfejlesztési igazgató nem a vállalatuk nagyon fontos tevékenységéről beszélt (kisvállalkozások hitelfelvételéhez hitelgaranciát nyújtanak), hanem a diákkhoz közelebb álló témát választott. A lakossági hitelek típusait mutatta be a hallgatóságnak, kitérve azok tipikus kamatszintjére, előnyeire és nem hallgatva el az egyes hitelfajták veszélyeit sem.

A gyors és lényegretörő előadás után a diákok kis ajándékok közül választhattak. Az előadás sikeressége miatt tervezzük az előadó meghívását a következő évben ismételten.

Köszönjük Nagy Ádám tanár úr szervezését!

KÉPEK